Ga naar hoofdnavigatie Ga naar sitenavigatie Ga naar hoofdmenu null

Realisaties

Aanmelden eNieuwsbrief

Kijk uit voor pizzakoeriers op de snelweg!

13/11/2011

Domino's Pizza heeft vier trucks laten beplakken met levensechte 3D-foto's van pizzakoeriers. Het resultaat is spectaculair en vrijwel uniek in Nederland. Zowel de pizzaketen als de technische uitvoerders krijgen geregeld reacties.

Wie op de snelweg een vrachtwagen van Domino's Pizza passeert, ziet op ware grote twaalf koeriers op hun scooter in de laadruimte van de vrachtwagen. De afbeelding is zo gevormd dat het vanuit een personenauto lijkt alsof de scooters er ook echt staan.

'Dit 3D-beeld trekt absoluut de aandacht en de pizzakoeriers zijn daarnaast ook heel herkenbaar voor de klanten' zegt Jean-Pierre van der Burgt van Van der Burgt Reclame in Oosterhout, het bedrijf dat de visuals aanbracht. Om het 3D beeld te krijgen werd de laadruimte met daarin de pizzakoeriers in een studio nagebouwd. Omdat bij fouten het optische effect weg wegvalt, moet de afbeelding perfect worden aangebracht. Bij het aanbrengen werd daarom vanuit dezelfde hoek als op de foto's door camera's gekeken zodat de afbeeldingen op de millimeter nauwkeurig op de vrachtwagens konden worden geplaatst.

Voor de laadbakken is gekozen voor het IJ40 folie van 3M. Daarmee hebben de wagens een goede glans, bescherming tegen krassen en zijn ze makkelijk te wassen. Om de visuals blinkend schoon te houden worden de wagens elke week gewassen.

Terug naar: Nieuws