Ga naar hoofdnavigatie Ga naar sitenavigatie Ga naar hoofdmenu All 3M.com Site Map

Kijk!

 

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is voor 3M een manier om wereldwijd rekening te houden met haar sociale en fysieke omgeving.
Duurzaam ondernemen is voor 3M een manier om wereldwijd rekening te houden met haar sociale en fysieke omgeving. In de praktijk richt ons beleid zich op het streven naar klanttevredenheid en commercieel succes vanuit milieubewuste, maatschappelijke en economische waarden.

In 1975 introduceerde 3M het Pollution Prevention Pays (3P) programma. Daarmee was 3M de eerste grote industriële onderneming die wereldwijd actief milieukwesties aanpakte. Namelijk door vervuiling te voorkomen bij de bron, in plaats van alleen methodes bedenken om de vervuiling achteraf milieuvriendelijk op te ruimen.

3M Fonds Wereldwijd is iedere 3M-vestiging lokaal actief voor de samenleving waar zij gevestigd is. In 2010 doneerde de 3M Foundation in Amerika, waar ons hoofdkantoor is, meer dan $59 miljoen aan geld en producten aan educatieve en charitatieve instellingen.

In België steunen wij de organisatie "Ik Leer in het Ziekenhuis". Deze vereniging zonder winstoogmerk groepeert 25 ziekenhuisscholen die onderwijs bieden aan kinderen die lang in het ziekenhuis moeten blijven. Op die manier wordt het risico op leerachterstand vermeden. Door personeelsleden worden acties georganiseerd om geld in te zamelen voor de aankoop van schoolbenodigdheden. Meer over de ziekenhuisscholen.

In het kader van het 50-jarig bestaan van 3M in Nederland in 2008, is in Nederland het 3M Fonds opgericht.
Vanaf 2012 is het 3M Fonds ook bij 3M België van start gegaan.
Deze bestaat uit twee onderdelen:
Helpende Hand: Vrijwilligerswerk door 3M-ers onder werktijd.
: 3M-ers zetten zich in voor 4 specifieke Goede Doelen.

We hebben belangrijke resultaten geboekt op het vlak van duurzaam ondernemen. We blijven voortdurend werken aan verdere verbetering. We grijpen alle kansen en uitdagingen aan en stimuleren duurzame ontwikkeling door een proactieve benadering van milieubescherming, sociale verantwoordelijkheid en een sterke economische vooruitgang.