Ga naar hoofdnavigatie Ga naar sitenavigatie Ga naar hoofdmenu All 3M.com Site Map
 

Post-it® Z-Notes

Post-it® Z-Notes

Simpel en snel een zelfklevend blaadje? Post-it® Z-Notes: trek met slechts 2 vingers het blaadje uit de speciale dispenser en de andere hand heb je vrij voor bijvoorbeeld de telefoon. Wel zo makkelijk.

 
 

Post-it® Meeting Notes

Zorg dat je gezien wordt

Post-it® Meeting Notes

Veel te vertellen? Héél belangrijk bericht? Deze Post-it® Note is écht groot.

 

Historie & Feiten

Ontdek de historie van Post-it® Notes

Hoe een idee dat in het begin nog niet zo bleef hangen, uitgroeide tot een van 's werelds meest favoriete producten.

 

1968-74

Dr. Spence Silver, wetenschapper bij 3M, is in het laboratorium druk doende met onderzoek naar lijmen. Hij ontdekt iets eigenaardigs: een lijmsoort die wel licht blijft plakken op sommige oppervlakken, maar die niet echt vast gaat zitten. Ondertussen zingt zijn 3M collega-wetenschapper Art Fry in het kerkkoor. Hij is het zat om steeds de pagina in het gezangenboek kwijt te raken en droomt van een paginawijzer die lichtjes kleeft. Dan herinnert hij zich de lijm van Silver. Het begin van een droom die werkelijkheid wordt.

 

Leuk om te weten:

In 1996 ging Dr. Spencer Silver, de 3M wetenschapper die verantwoordelijk is voor de unieke herpositioneerbare lijm die gebruikt wordt op Post-it® producten, bij 3M met pensioen. Hij had toen meer dan 22 Amerikaanse patenten op zijn naam.

1978

Testen leverde gemengde reacties op Post-it® Notes op. Marketeers realiseren zich dat mensen het product echt moeten gaan gebruiken om er een succes van te maken. Ze gaan op pad naar Boise in Idaho, en starten een later beroemd geworden samplingactie: the Boise Blitz. De hele kantoorartikelenbranche krijgt Post-it® Notes om te verspreiden. Wat blijkt: een overdonderende 90 procent van de consumenten die het product gebruikt hebben, zegt het te zullen kopen! De 3M managers geven gas om Post-it® Notes zo snel mogelijk op de markt te krijgen...

 

Leuk om te weten:

Sinds de introductie zijn Post-it® Notes altijd recyclebaar geweest.

1980

Introductie Post-it® Notes in de Verenigde Staten - het succes is enorm.

 

Leuk om te weten:

Post-it® Index Tabs Klein zijn met 1,27 cm bij 4,45 cm het kleinste product met 3M's unieke herpositioneerbare lijmlaag. Post-it® Flipoverblokken van 63,5 cm bij 77,5 cm het grootste.

1981

Introductie van Post-it® Notes in Canada en Europa.

 

Leuk om te weten:

Beeldend kunstenares Melynda Schwier-Gierard creëert een waar Post-it® kunstwerk. Ze gebruikt 30 verschillende vouwtechnieken en verwerkt 60.000 3,8 cm x 5,1 cm grote Post-it® Notes in haar muurgrote panelen met unieke structuur.

1990

Hoera, Post-it® Notes 10 jaar! Bovendien wordt het gezien als een van de top consumentenmerken van het decennium.

 

Leuk om te weten:

De hele wereld rond? Dat zijn ongeveer 506.880.000 Post-it® Notes.

1995

De introductie van Post-it® Flipoverblokken en... de 15e verjaardag van Post-it® Notes.

 

Leuk om te weten:

Eenmaal, andermaal...verkocht! In december 2000, tijdens een veiling voor het goede doel, werd er flink geboden op een Post-it® Note met daarop een houtskool en aquarel tekening van de kunstenaar RB Kitaj. Het stuk ging uiteindelijk voor een bedrag van... £ 640 naar de gelukkige nieuwe eigenaar. Dat was meteen een nieuw Guinness World Record voor de meest waardevolle Post-it® Note.

2003

Introductie van Post-it® Flipoverblokken voor kinderen.

 

Leuk om te weten:

Een werkplekonderzoek in 1998 bracht naar voren dat de gemiddelde professional 11 Post-it® Note berichten per dag ontvangt.

2005

Tijd voor een groot feest: Post-it® Notes viert zijn 25e verjaardag!

Inmiddels zijn er meer dan 600 Post-it® producten, die verkocht worden in meer dan 100 landen. Post-it® Notes zijn verkrijgbaar in 8 standaard formaten, 25 vormen en 62 kleuren.

 
 
 

Post-it® vergaderoplossingen

Ontdek hoe Post-it® meer uit uw vergadering haalt.

 Post-it® vergaderoplossingen
 
 

Post-it® Index schrijfwaren

Schrijf, markeer en vind snel terug.

 Post-it® Index schrijfwaren
 

Post-it®
zegt meer dan 1.000 woorden

www.3M.be Contact 3M Juridische Informatie Privacy Richtlijn